TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - YUNUS EMRE İLKOKULU

Ock

Okulumuzda yer alan dilek ve öneri kutuları açılarak öğrencilerimizin istekleri değerlendirildi. Çıkan sonuçlara göre öğrencilerimizin istekleri çoğunluktan başlanarak şu şekilde sıralanmıştır:

1. Kütüphane yapılması

2. Kantin açılması

3. Futbol topu alınması

Bu isteklerden 1. ve 3. olan gerçekleştirilirken 2. dileğin ise şubat ayında faaliyete geçecek kantin çalışmalarıyla neticelendirileceği okul yönetimi tarafından belirtilmiştir.

Ock

Okulumuzda, psikolojik danışman Başak ÖZKAN tarafından öğrencilere "Verimli Ders Çalışma Teknikleri" üzerine eğitim verildi.

Ock

Okulumuzda, psikolojik danışman Başak ÖZKAN tarafından Aile İçi İletişim ve Çoçuğa Doğru Yaklaşım Seminerleri düzenlendi.

Ock

Öğrencilerimize mesleki tanıtım seminerleri gerçekleştirildi. Şube rehber öğretmenler tarafından verilen eğitim öğrencilerde farkındalık oluşturdu.

Ock

Okulumuz, Şehit Turgut Kurtçu Ortaokulu ile işbirliği yaparak karşılıklı çalışmaları yerinde inceledi.

Ock

Okulumuz bahçesinin uygun alanlarına hayvanlar için beslenme ve barınma alanları oluşturulmuştur. Yuvamızın ilk ziyaretçisi okulumuz öğrencilerinin sahiplenerek "Boncuk" ismini verdiği sevimli kedi oldu. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Tekirdağ Veli Akademisi kapsamında velilere yönelik Aile İçi İletişim konulu eğitim gerçekleştirildi.

Ock

Okulumuzda "Sağlıklı Besleniyorum ve Fiziksel Etkinliklerimi Yapıyorum" konulu seminer gerçekleştirildi.

Ock

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında okul panomuz öğrencilerimiz tarafından hazırlandı ve engelli yaşam konulu kısa film sınıflarda öğrencilerimize izlettirildi. Öğrencilerin farkındalıklarına katkı sağladığımız bu çalışmada emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürler...

Ock

Okulumuzda, psikolojik danışman Başak ÖZKAN tarafından El yıkama, Hijyen ve Diş Sağlığı seminerleri düzenlendi. Öğrenci velilerimiz ise okul içerisine asılan afişlerle ve öğretmenlerimiz tarafından konuyla ilgili bilgilendirildi.

Ock

Öğrencilerimiz derslerde günlük etkinliklerinin yanında EBA platformunu da kullanarak öğretim materyallerini çeşitlendiriyorlar. Ayrıca EBA üzerinden öğrenci ödevlendirmeleri yapan ya da öğrencilere yardımcı materyaller hazırlayarak sistemlerine yükleyen öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz.

Ock

FeTeMM atölyesi, öğrencilerin teorik bilgiyi uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürmesinin amaçlandığı alandır. Öğrencilerin, karşılaştıkları sorunları:

• Bilimsel bilgi,
  • Teknoloji,
  • Matematik,
  • Mühendislik vb. alanlarını kullanarak disiplinler arası yaklaşımla iş birliği içinde çözme becerilerini kazandıkları, problemlerin çözümü için tasarımlar yaptıkları ve bu tasarıları ürünlere dönüştürerek bütünsel bir bakış açısı kazandıkları atölyelerdir. Dünyada STEM olarak bilinen, ülkemizde fen, teknoloji, mühendislik ve matematik sözcüklerinin kısaltılmış şekli olan FeTeMM Atölyesi ile öğrenciler bu alanlarda uygulamalar yapabilmektedirler.

Ara

Okulumuz genelinde bugüne kadar insan haklarının geliştirilmesi konusunda önemli mesafeler alınmış olmakla birlikte en çağdaş, medeni ve gelişmiş seviyeye ulaşmak hedeflenmiştir. Okulumuz öğrencileri bu özel günü bir başlangıç kabul ederek insan haklarına saygılı birer birey olma yolunda ilerlemektedirler. Bu doğrultuda 4/A sınıfı öğrencilerimiz ve öğretmenleri Songül PAMUK sınıflarına çeşitli görseller hazırlayarak ve çeşitli etkinlikler yaparak hem kendi sınıflarında hem de diğer sınıflarda bulunan öğrencilerde farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ifade ettiler. Okul Müdürümüz Ülkü ECE ise insan hak ve özgürlüklerinin tüm insanlar için eşit ve adil bir biçimde yaşanabildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü´nü kutladığını iletti.

Ara

Okulumuz ile Tekirdağ Roman Kültürünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği arasında yapılan işbirliği neticesinde okulumuzdan 24 öğrencinin gönüllü katılımıyla enstrüman ve halk oyunları çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda dernek yöneticileri okulumuzu ziyaret ederek ihtiyaçları tespit ettiler. Öğrencilerimiz ise sağlanan bu destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.  Katılmak isteyen öğrencilerimizin ise sınıf rehber öğretmenlerine başvurmaları yeterli oluyor.

Ara

Geçtiğimiz yıllarda okulumuzdan emekli olan Gülseren AYGUN öğretmenimiz genç meslektaşlarıyla tecrübelerini paylaşması için okulumuza davet edildi. Uzun yıllar okulumuzda hizmet vermiş olan öğretmenimiz ilk fırsatta okulumuzu ziyaret edeceğine dair müjdeli haberi verdi.